TECHNIEK EN PROTOTYPING

Bij techniek en prototyping heb ik geleerd om met praktische vaardigheden verschillende producten te realiseren. Ik heb gekeken hoe interfaces werken en wat geschikte oplossingen zijn. Ook heb ik geschetst en met Adobe XD interacties gerealiseerd, waarmee de gebruikers geïnformeerd en overtuigd kunnen worden.

De opdracht was om een applicatie te ontwerpen die je kan gebruiken om samen te werken en bestanden kan delen met collega studenten. Bij het ontwerpen van de app heb ik verschillende apps onderzocht; Trello, Asana, Dropbox, Instagram en Evernote.

Het ontwerp van de applicatie heb ik in verschillende stappen gemaakt:

  1. Na het onderzoek naar de verschillende apps heb ik een aantal schermen uitgewerkt (op ware grootte). En daar met verschillende kleuren de acties weergegeven. Door deze schetsen te testen kon ik zien of de knoppen groot genoeg waren en op de juiste plek stonden.
  2. Om te weten hoe de navigatiestructuur van de app werkt heb ik een flowchart gemaakt, waarin te zien is hoe de interactieve applicatie is opgebouwd.
  3. Door het maken van een storyboard heb ik de interactie met de gebruiker in kaart gebracht.
  4. Nadat de schetsen waren gemaakt heb ik een high-fidelity prototype gemaakt in Adobe XD. Ik heb gezorgd dat je in het prototype door kunt klikken naar de verschillende schermen en deze heb ik getest op mijn telefoon.

Door het project in verschillende iteraties te doorlopen, kunnen er in een vroeg stadium al aanpassingen worden gedaan.