stijldefinitie

Bij de leerwerkgroep Stijldefinitie heb ik geleerd bestaande multimedia-ontwerpen op stijl en inhoud te analyseren en heb ik mijn inhoudelijke- en stijlvoorkeuren onderzocht als ontwerper. De resultaten van deze analysen en het onderzoek heb ik gebruikt om mijn ontwerpbeslissingen te ondersteunen.

Om te onderzoeken welke stijl er bij mij past, ben ik gaan kijken bij verschillende designbureau ’s hoe zij hun website hebben ingericht. Hier heb ik puur gekeken naar wat mij aanspreekt en wat bij mij past. Ik heb ook gekeken wat ik niet mooi vond en waarom niet. Ik heb verschillende websites onderzocht; met harde kleuren, zachte kleuren, hoekige vormen en ronde vormen. Door deze zoektocht ben ik erachter gekomen dat ik niet van harde, primaire en donkere kleuren houdt. Maar dat ik mij veel meer kan vinden in warme, zachte kleuren (pasteltinten) en natuurtinten. Naar aanleiding van dit gegeven ben ik mezelf gaan onderzoeken waarom ik van deze kleuren houdt en zo kwam ik erachter dat ik van warmte en gezelligheid om mij heen houdt en van de natuur en haar vrolijke kleuren.

Nadat ik de kleuren heb onderzocht, ben ik gaan kijken naar de verschillende vormen en ik vond het zelf prettig om op een website een duidelijk overzicht te hebben met meerdere vakjes voor een speels effect.

Naar aanleiding van het onderzoek ben ik verschillende ontwerpen gaan maken en heb daar feedback op gekregen van een aantal studenten en mijn leraar. In deze feedback kwam naar voren dat de foto’s die ik in de header gebruikte wel een samenhang met mijn werk en website moet hebben. Uiteindelijk heb ik dit aangepast en is de foto helemaal uit de header verdwenen, zodat het accent op de projecten zelf ligt.

Logo

Voor de website heb ik een groene kleur gekozen omdat ik erg van de natuur houdt en dat ook wil doorvoeren in mijn signatuur. De vorm van de peer vond ik mooi passen om de naam “Green Design” daarom heb ik voor deze vorm gekozen.

Het is een rond logo wat mooi te plaatsen is in het midden van de pagina.

Projecten

De content die ik heb geplaatst heeft vrolijke kleuren Dit heb ik zo gedaan, zodat de projecten naar voren springen uit de website, want daar draait het hier immers om. Bij de vorige ontwerpen die ik had gemaakt miste ik nog een mooie accentkleur, daarom heb ik die hier toegevoegd. De kleur geel past goed bij groen, maar springt er toch uit en ondanks dat het een hele felle kleur is, is deze kleur toch heel natuurlijk (denk bijvoorbeeld aan de boterbloem).

Mouse-over

Als je over de vakjes heen gaat met je muis, komt de naam van het project tevoorschijn op een geel vlak. Ik laat bewust de kleuren geel en groen op elke pagina terugkomen zodat er duidelijk continuïteit te zien is en het samen één geheel vormt.

Sticky header

Bovenaan de pagina heb ik een sticky header geplaatst zodat deze in beeld blijft als je naar beneden bent gescrold en er altijd makkelijk te navigeren is naar andere pagina’s.