Slaapkamer “galaxy”

Hiernaast is een project te zien dat ik thuis heb uitgevoerd; een upgrade van de slaapkamer van twee zoontjes.

Om dit project te laten slagen heb ik de Design Thinking methode toegepast:

Empathize: Wat is het probleem, waarom moet er een nieuwe slaapkamer komen? Hoe moet deze slaapkamer er uitzien? Om dit in kaart te brengen heb ik foto’s gemaakt van de huidige situatie en ben ik samen met de jongens tekeningen gaan maken en ondertussen gevraagd, wát ze aan het tekenen waren en wáarom dat zo belangrijk voor hun was.

Define: Langs de rand van hun bed lag het helemaal vol met boeken, spullen en knuffels. Er was niet genoeg plek voor de logees. De muur vonden ze gewoon niet mooi meer. Ze wilden graag een stoere kamer met sterren en planeten

Ideate: Alle informatie heb ik verzameld en ik heb naar aanleiding van het doelgroeponderzoek bijpassende ideeën gezocht op Pinterest.

Prototype: De schetsen en ideeën heb ik uitgewerkt op een schets op de Ipad en en ik heb tekeningen gemaakt van de bedden.

Test: De kinderen waren erg enthousiast over de schetsen en tekeningen. Het echte werk kon beginnen.

Door methodisch te werk te gaan, kunnen ideeën groeien en de plannen geoptimaliseerd worden. In dit geval kwam ik nog op het idee om glow-in the dark verf te gebruiken en een blacklight op de wand te laten schijnen.

Terug naar over Lieneke
Schetsen worden gemaakt naar aanleiding van de wensen van de doelgroep en inspiratie van Pinterest.
Het eindresultaat
Drie verschillende weergaven: Glow in ten dark in het donker, een oplichtende muur door het licht van de blacklight en de muur bij daglicht.