Immersive interaction

Immersive Interaction richt zich op het ontwerpen van interactieve applicaties waarbij de nadruk wordt gelegd op de beleving van een meeslepende ruimte. Immersive betekent letterlijk “meeslepend”.

In deze leerwerkgroep moesten we een interactieve applicatie ontwerpen en bouwen, die zich richt op de gebruiker. De bedoeling is dat de gebruiker een unieke en boeiende ervaring heeft. De gebruiker voelt zich opgenomen en meegetrokken in de ontworpen omgeving.

Aan het ontwerpen van de omgeving, ging een uitgebreid onderzoek vooraf. De eerste stap die genomen moest worden, was het bepalen van de ruimte. Het eerste idee dat bij mij opkwam was de natuur als ruimte te gebruiken, daarom ben ik eerst gaan zoeken naar plaatjes van de natuur. Mijn conclusie was dat de jungle mij het meeste aansprak, omdat je kan spelen met de diepte door verschillende lagen van de bladeren en de bomen, waarvan de voorgrond donker is en de achtergrond licht. Als personage heb ik een aapje gekozen omdat hij ondeugend, behendig, snel, slim en schattig is en daar leuke opdrachten voor te verzinnen zijn.

Nadat ik mijn onderzoek had afgerond heb ik met behulp van de Hero’s journey een verhaal verzonnen en daar een storyboard van gemaakt. Ook heb ik een storyboard gemaakt van de omgeving die ik zou gaan uitwerken, hier heb ik alle geluiden en acties in weergegeven.

De immersive space heb ik uitgewerkt in Illustrator en in verschillende lagen geïmporteerd in Adobe Animate. Daar heb ik vervolgens een clickable prototype gemaakt.